Eichelberger

 
 
 
 
Eichelberger är ett familjedestilleri som för närvarande drivs av Lili och Rudolf Wild, och för de som är lika dålig på Tysklands geografi som jag är så kan jag säga att destilleriet har fått sitt namn från orten Eichelberg som det ligger i närheten av. Till skillnad från Combierdestilleriet som stolt använder sin utrustning som är från 1800-talet så använder Eichelberger det senaste och mest avanserade inom destillering. Jag har sett bilder, det är jättemycket små luckor, rör och mätare så det måste måste vara modernt och avanserat som fan ;P Tyvärr rymmer den nya utrustningen mindre och klarar endast att göra 30 liter åt gången. Pannan är dessutom vedeldad, precis som in the good old days. Har dock hört att en vedeldad panna får ojämnare uppvärmning och det ökar risken att växterna bränns. Det kanske är här man ska försöka få göra en egen absint som jag pratade om i ett tidigare inlägg, lägre alkoholskatt och mycket mindre satser att betala för XD
 
 
 
Destilleriet grundades av Eduard Heinrich Nötzel som under 1800-taler sålde sprit och essenser (bland annat "Extracte d`Absinthe") på sin krog "Zum Elefanten" (För Elefanten). Efter faderns död fortsatte hans son, Otto Luis Nötzel, sin pappas affärer men tyvvär dog han ung och då hans egen son var för ung för att ta över var destilleriet tvugna att stänga runt sekelskiftet. Efter nästan hundra år, 1997, startades dock destilleriet upp igen. Man tillverkade först andra spritsorter men 2005 tog en man vid namn Michael Weinzierl kontakt med dem, han sökte ett destilleri som kunde göra hans absint till en tävling. Familjen Wild tyckte det var roligt och efter att Weinzierls absint (Absinthe Eichelberger 68 Limitee) vann tävlingen fortsatte de sammarbetet och producerade fler absinter. 68 Limitee blev en sån hit att man baserade alla efterkommande absinter på det receptet.
 
 
 
De odlar sina ingredienser själva på ett ekologiskt sätt och alla deras drycker, inte minst absinterna, kommer i ruggigt mysiga flaskor! Höga och smala flaskor med en gulfärgad etikett med mycket detaljer på, det får det hela att kännas väldigt lyxigt när man plockar upp en av deras flaskor.
 
 
 
Tråkigt nog har jag inte mycket för dessa absinter, om ni kollar mina resentioner hittar ni dem med ett betyg på 0,5 och 2,5. Detta mycket för att de har en rivande alkoholsmak och flera har allt annat än behagliga smaker.
 
 
 
Destilleriet producerar följande absinter:
 
 
 
 
Hemsida: http://www.eichelberger-spezialitaeten.de/index.html

Kommentera här: