Vert d'Absinthe

 
 
 
 
En gång i tiden i Paris, ett par stenkast från Notre Dame, låg en liten grön affär. Paris har en förkärlek till sin ost och sitt vin men den här lilla butiken hade gett sig fan på att även parisarna skulle ha chansen få dricka riktigt bra absint, en produkt som varit en fjäder i den franska hatten ända sedan 1800-talets början! Den här lilla gröna butiken hette Vert d'Absinthe! Den öppnade 2005 och drevs av Luc-Santiago Rodriguez, och var under hela sin tid den enda affären i Paris som inriktade sig på absint. 
 
Affären var liten men otroligt mysig, den var den perfekta blandningen mellan lyxig salong och gamaldags apotek! På väggarna hittade man absintskedar och posters i fina ramar. Där fanns hyllor, montrar, träkistor och ett underbart charmig cylinderformat skåp med en fågelbursliknande topp och ett flaskställ i botten (såg lite ut som en darlek från romantiken i snirkligt gjutjärn), och alla var fyllda med fontäner, fat, skedar, glas och självfallet en stor uppsättning av olika absinter. Vi har också antikviteter, specialtillverkade absintfontäner och en rätt maffig byst! Jag har läst att de sålde 25 typer av absint, varav 24 var från Frankrike, men jag vet att fler än en typ var från Schweiz. Alla absinter var inte stjärnor, men de hade många av de allra bästa, däribland Jade-serien och sina egna absinter ur Parisiennes-serien (läs mer om den här) . Pöjkarna är verkligen måna om att hålla kvaliten på sina produkter och har fått förstöra många batcher av sin absint eftersom de anser att de inte har hållit standarden. För den som hade tiden och intresset att stanna och prata lite under sitt besök berättade de gärna om absinten och jobbade för att slå hål på myterna om att absint gör dig galen. Och skulle man ändå köpa deras fina produkter var det väl lika bra också att man fick lära sig hur man ska dricka absinten också, så att de inte kommer springande med tändaren i högsta hugg.
 
Slutligen, efter 12 års trogen tjänst, under sena 2016, stängde den lilla gröna butiken. Är inte helt säker på varför, men jag veta att företaget inte försvann. De fortsätter att göra och sälja absinter över nätet och det är ivf jag tacksam för (länk finns längst ner).
 
Den här affären är inte ett destilleri i sig, men eftersom de, liksom Jade Liqueurs  låter destillera speciella kvalitésabsinter enkom för dem så hamnar de under kategorin "Destillerier" ändå.
 
 
 
Följande absinter tillverkas av Emile Pernot och Paul Devoille för Vert d'Absinthes räkning:
 
Belle Amie Verte
Belle Amie Blanche
Désirée
L'Enjôleuse
La Coquette
Minette
Perroquet
Rubis
Soixante Cinq (tillhör inte Parisiennes-serien)
 
 
 
Hemsida: https://vertdabsinthe.fr
 
 

Kommentera här: