Absinthe Fée Verte du Val de Travers

Source: Absinthes.com 


Då plockar vi fram nästa blanch från Philippe Martin, förhoppningsvis blir den intressantare än deras förra absint. Som bekant så var La Valote destilleriet aktivt även under förbudstiden, nästan 100 år då absint var förbjudet att producera i Schweiz. Etiketten på flaskan föreställer förpackningen av den alkohol som användes i Val-de-Travers under förbudstiden, inte för att dricka utan för rengöring. Den fanns i alla hushåll och väckte alltså inte uppmärksamhet om någon skulle se den. Troligen därför Schweiz producerade (och fortsätter producera) så mycket vit absint, den var lättare att gömma. Man får inte vara dum om man ska göra absint i smyg!
 
Lagrad: Nej
DestilleriLa Valote - Philippe Martin
Alkoholhalt: 54%
Katergori: Blanche
Äkta/Fake: Äkta
Land: Schweiz
 

Färg och Louche: Eftersom det är en blanche så är den ju inte så väldigt inspererande att titta på, men den är ivf så klar och ren som man kan förvänta sig av en blanch. Den får en tjock louche som toppar efter ca 1,5 delar vatten.

 

Doft: En sur lukt, inte helt olik trälim är allt jag känner från flaskan. Kanske finns det något absintliknande där också men det är svårt att säga. Ur glaset kommer inte speciellt mycket stickande alkoholångor, men likt förbannat doftar det surt. Det finns en len, gräddig ton också som verkligen inte gör sig bra med det sura. Även här försöker jag hitta något spår av den heliga absinttrion men kan inte känna något. Vattnet får det sura att mattas av och nu börjar faktiskt lite anis krypa fram, i slutet luktar det rent av absint.

 

Smak: Riktigt blaskig smak, och väldigt ointressant. Med så här mycket vatten är socker ett måste för att framhäva smaken över huvud taget. Det jag lägger märket till mest är det gräddiga som hänger kvar i eftersmaken.

 

Sammanfattning: Vad ska jag säga, verkligen inte det mest intressanta, eller intensiva, som hälls upp i ett glas. Måste säga att den inte skiljer sig speciellt mycket från La Grenouillardes, bara blaskigare. Om du ska dricka den så var väldigt sparsam med vattnet, annars kan du ha den som måltidsdryck, och eftersom absinten säljs i enlitersflaskor är förmodligen Philippe själv medveten om det. Kan inte säga att jag njöt av den här alls, den kommer inte över en 2:a i betyg.

 

Kommentera här: