Absinthe la Grenouillarde

Source: Absinthes.com



Den här absinten är en hyllning till absintens födelseplats: Boveresse, en by i Val-de-Travers. Invånarna i Boveresse kallades för "Grenouillardes" av folket i de andra byarna och därav namnet på absinten. Det finns inget klockrent sätt att översätta Grenouillarde på men det är ett positivt/sött namn för en kvinnlig groda (därav grodan med boobs på etiketten). Namnet kom från då invånarna i Boveresse skulle ta sig till de andra byarna, runt byn låg nämligen träskmark och för att undvika att bli blöta om fötterna så hoppade man från grästuva till grästuva, som små grodor! Naturligtvis tyckte invånarna i närliggande byar att det här såg skitroligt ut och hade rätt kul åt dem. "Små grodorna, små grodorna är lustiga att se!"
 
Lagrad: Nej
DestilleriLa Valote - Philippe Martin
Alkoholhalt: 65%
Katergori: Blanche
Äkta/Fake: Äkta
Land: Schweiz
 

Färg och Louche: En blanche med en otrolig tjock louche, den tjockaste sedan Vit Opal (full efter 1,5 delar vatten).

 

Doft: Här är den där sura lukten igen som fanns hos Love 69, både ur flaskan och ur glaset. Det luktar gräddigt också, och lite blöt kartong O.o. Jag droppar i lite vatten och det tar fram örterna mycket mer, inte så mycket anis, men mer fänkål, malört och en del mörk choklad. Den sura lukten kvar men den har blivit mildare.

 

Smak: Ganska lik Love 69, samma gräddighet, tillsammans med det sura blir det lite som surnad mjölk. Jag känner även anis, och en grön bäska i eftersmaken. I början är texturen len, men sen gör små stickiga nålar av alkohol sitt jobb och tungan börjar domna bort lite.

 

Sammanfattning: Kul att det finns en historia bakom namnet, sånt uppskattas alltid. Dock var det här en ytterst medelmåttig absint enligt mig, inte robust, inte intressant, inte nyanserad och en wow-faktor som ligger i botten. Den relativt kraftiga alkoholsmaken var inte heller så nice, det är en absint jag skulle artighetsdricka om jag blev bjuden, men skulle aldrig själv bjuda på den om man inte efterfrågade den själv. Tyckte ändå att den var snäppet bättre än Love 69 så den får 3 i betyg.

 

Kommentera här: