Guy Destillery

 
 
 
Då var det dags att ta en titt på Guy-destilleriet. Det grundades 1890 av Armand Guy. Han valde lite strategiskt att lägga sitt destilleri nära en dåvarande militärbas där åtgången på alkohol var hög. Soldaterna spred dessutom absinten till kollonierna och Armand Guy skaffade sig på det sättet ett ryckte. En annan anledning till att destilleriet hamnade där det gjorde var att det hade en underjordisk vattenkälla, något som var nödvändigt då man inte hade rinnande vatten. Det gick väldigt bra för honom och snart hakade fler på samma ide och tillslut fanns hela 23 destillerier i den lilla staden Pontarlier i Frankrike. Staden hade 10 000 invånare varav 3 000 var anställda av destillerien, något som slog hårt i och med förbudet 1915. Destilleriet fortsatte dock att producera likörer och andra spritsorter. Och idag, 100 år senare, har hans sonsons son Francois Guy tagit upp produktionen av absint igen och gör absint enligt sin gamelfarfars gamla traditioner.
 
 
 
Generellt har Guys absinter en väldigt len konsistens och en diskret alkoholsmak. De delar en anissmak som är typiskt för guy i min mening. De är goda, lättdrukna och gör sig bra med mycket socker men de saknar WOW-faktor vilket gör dem något tråkiga tycker jag. Ska nog generellt drickas med rellativt lite vatten för att inte bli övervattnade.
 
 
 
Destilleriet har gjort följande absinter:
 
 
 
 
Hemsida: http://www.pontarlier-anis.com/en/

Kommentera här: