Teichenné Licores

Det här spanska destilleriet är ett familjeföretag som inte har fötter i Bellé-epoken utan grundades 1956 av Marc Teichenné. I början var det ett väldigt litet destilleri med mycket begränsad produktion och man sålde bara sina produkter i närområdet runt destilleriet. Inte för än på 70-talet, när Joan Teichenné tog över efter sin far, expanderade företaget och utökade sitt sortiment. Idag har de över 500 produkter och exporterar till mer än 35 länder (bl.a. till Sverige).
 
 
 
På hemsidan ser man vilka produkter de har men de enda som det står något om (av absinterna) är Absinthe Teichenné Green/Black (och även där är det fattigt med information)! De verkar dessutom vara ganska inriktade på drinkar för de har en hel sektion med drinkrecept (som jag antar alla innehåller minst en av deras produkter). Skulle gissa att de inte är ett destilleri som har någon stor kärlek för just absint eller dess historia eller traditioner. Men det är ok, som sagt så tillverkar de en hel rad olika typer av sprit och vill de göra absint som kanske är mer tänkt till drinkar så ska inte jag stå ivägen. Personligen skulle jag inte bli alltför glad om någon blandade drinkar på Grön Opal så världen kanske behöver den här typen av absinter också :)
 
 
 
Producerar följande absinter:
 
  • Absinthe Teichenné Green
  • Absinthe Teichenné Black
  • Absinthe Jacques Senaux Green
  • Absinthe Jacques Senaux Black
  • Absinthe Jacques Senaux Roja
  • Absinthe Jacques Senaux Blue
  • Absinthe Fleur de Lis 
 
 
 
Samtliga absinter är konstgjort färgade vilket för att de får mer av en partyfärg och landar på en lite lägre prislapp vilket borde passa destilleriets syfte bra. Jag är även rätt säker på att de tillsätter någon form av sötningsmedel i Absinthe Teichenné Green och tänker mig att de troligen tillsätter det i deras andra absinter också.
 
 
 
Hemsida: http://www.teichenne.com/en/

Kommentera här: