Awen Nature

 
 
Destilleriet grundades 2013 av Julien Fanny och är beläget i Chevaigné, Frankrike. Det är ett ekologiskt destilleri med ekologiska produkter som görs på gamalt vis och efter gamla recept. Inga konserveringsmedel eller konstgjorda smak- eller färgämnen används, naturen förser Julien med all färg, smak och doft han behöver.
 
Intresset för växter och naturen började redan när Julien var ung, hans faster/moster tillverkade egna naturprodukter och intresset smittade av sig. Från början arbetade Julien som smed men när han slutade med det och skulle välja ett nytt arbete passade han på att välja ett arbetsområde som han brann för. Han lärde sig mer om produktion av naturprodukter och snubblade snart över absint. För att få råd att starta upp destilleriet startade Julien en insamling och fick till sist ihop tillräckligt för att köpa utrustningen och ingredienserna som behövdes. Jag förstår det som att han hade viss produktion redan innan insamlingen men i mycket liten skala.
 
Julien är verkligen mån om naturen, han använder återvunnet material och miljövänlig packetering. Då han får beställningar från orter i närheten kör han ut dem personligen på sin cykel. Beroende på vilken sida man går in på så kan man se upp till 3 olika typer av flaskor för samma absint, han verkar ha lite svårt att bestämma sig för vilken modell han vill använda. Bilderna på ettiketterna är otroligt mysiga, på ett par ettiketter har han valt att ha en nymf/pixie, varelser som reprecenterar kopplingen mellan människa och natur.
 
Något som är lite roligt är att han experimenterar med lite ovanliga ingredienser. T.ex används saffran i Absinthe Safran, i Absinthe Verte används en verbenaväxt (troligen järnört eftersom detta är en medicinalväxt) och i Absinthe Rouge används en lokal blomma för färgningen, men vilken det är vill Julien inte avslöja. Jag tycker det är jättekul när man hittar absinter som står ut lite från massorna och jag planerar att köpa alla hans absinter (är mest spänd på Absinthe Safran)!
 
 
 
Destilleriet tillverkar följande absinter:
 
 
 
 
Hemsida: https://www.awennature.com

Kommentera här: