Vit Opal

Source: Absinthes.com



Den andra absinten från destilleriet Svensk Absint i Glanshammar! Den innehåller samma örter som Grön Opal men de örter som används för färgningsprocessen används här redan vid macereringsprocessen. Har beskrivits som en av de bästa blanche på marknaden. Jag tycker det är skitroligt att svensk absint, både från Svensk Absint och Valkyria, står sig så bra utomlands, speciellt med tanke på att vi inte har gjort (riktigt) absint i 10 år än! Jag fick den här nyligen men ändå måste jag ha fått en flaska från en av de första batcherna: min flaska buteljerades nämligen i Augusti 2013 så den har haft några år på sig att mogna!

 

Lagrad: Nej
DestilleriSvensk Absint
Alkoholhalt: 56%
Katergori: Blanche
Äkta/Fake: Äkta
Land: Sverige

 

Färg och Louche: En blanche vilket i sig inte är imponerade i mina ögon, dessutom fanns det små, små grumliga kristaller i botten av flaskan vilket får mig att tro att Systemet har förvarat absinten för kallt. Hoppas inte detta har påverkat doften och smaken. Något som var exeptionellt var louchen, utan tvekan den tjockaste louchen jag har sett, älskar den! När vattnet gick igenom ytan på absinten fick jag en omedelbar louche och jag skulle kunna tro att jag hade droppat i mjölk! Efter att 2 delar vatten tillsatts hade jag kunnat tro att jag hade ett glas lättmjölk framför mig, något som får mungiporna att stiga mot himlen!

 

Doft: Ur flaskan känner jag en tydlig mintdoft och detsamma efter att den hällts upp i glaset. Jag blev rätt förvånad att en absint kunde lukta så mycket mint men det var defenitivt inte otrevligt och den kändes väldigt fräsch! När vattnet tillsatts känner jag fortfarande mint men nu börjar det komma fram lite örtaromer också!

 

Smak: En komplex smak som fortfarande är väldigt kraftig trotts allt vatten som tillsatts (5 delar vatten)! Jag känner mycket mint och alkoholen lyser med sin frånvaro. Den gör sig defenetivt bra med mycket socker vilket jag uppskattar. En mycket fräsch och behaglig smak!

 

Sammanfattning: Utan tvekan den bästa blanche jag testat hittills (av mina totalt 56 absinter)! Mintdoften fick mig nästan att tro att man använt essenser men jag vet att destilleriet endast använder naturliga ingredienser i sina produkter så jag kan lita på att den är "essensfri"! Som sagt en mycket fräsch doft och smak, jag kommer köpa mer av den här! Även då det var fräscht med den mintiga smaken är det egentligen inte vad jag söker i en absint och att det är en blanche gör den något mer ointressant. Detta drar ner betyget något. Men den har som sagt flera exeptionella egenskaper också och jag har inte svårt att förstå varför Grön Opal och Vit Opal ligger högst upp på The Wormwood Societys topplista! En mycket stark 4:a blir betyget!

 

Kommentera här: