Les Fils d´Emile Pernot

Destilleriet öppnades på 1890-talet av Emile-Ferdinand Pernot och "the Parrot brothers" i Pontarlier i Frankrike. Först kallades det "Emile Pernot et Cie" men blev sedan omdöpt till bara "Emile Pernot" av Emile-Ferdinands son: Emile-Joseph. Man började givetvis producera absint eftersom det var på tapeten vid tillfället men när absintförbudet infördes 1915 fick man lägga ner absintproduktionen (de var inte coola nog att producera i smyg ;P) men började igen 2001 med det traditionella receptet för Un Emile 68. Under den här tiden flyttade destilleriet åtminstone en gång. I slutet av 2006 köptes destilleriet av François Thevenin som även köpte Klainguer-destilleriet och slog ihop dem till Pernot-Klainguer-destilleriet. 2009 flyttade destilleriet till en lokal i utkanten av Pontarlier, något som sedan av en slump visade sig ha varit samma byggnad som Emile-Joseph Pernot destillerat i ca 100 år tidigare.
 
För de som har vägarna förbi Pontarlier och är intresserade så erbjuder destilleriet gratis guidade turer på ca 30-45 min. Är jag någonsin där så ska jag definitivt kika in där.
 
För den som är intresserad kan jag säga att destilleriet använder nästan 200 år gamla pannor, de är dessutom specialdesignade för absintdestillering (hur man nu kan specialdesigna något för sånt) och de är de enda pannorna av sitt slag i hela världen.
 
 
 
Destilleriet producerar följande absinter:
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: