Loch Ness Spirits

Idag ska vi göra ett återbesök till Skottland, men den här gången till Loch Ness och det lilla destilleriet som ligger där: Loch Ness Spirits. Det startades och drivs av paret Lorien och Kevin Cameron-Ross. En är läkare och den andra är pensionerad police eller detektiv, båda är detective på engelska och jag får inget svar på vilket dera det är. Jag får inte heller veta vem av dem som är doktor och vem som är polis/detektiv >:-(



Hur gör man om man äger ett litet destilleri i Skottland och vill börja destillera absint men inte har gjort det förut? Jo, man åker till Val-de-Travers och lär sig från mästarna, och det är precis vad Lorien och Kevin gjorde! Absintprojektet var tydligen helt och hållet Loriens, från ide till färdig produkt. Hon har varit kinkig också, som alla de bästa konstnärerna är, och har experimenterat mycket för att få den precis som hon vill ha den.



Hittills har destilleriet bara släpt en absint: Absinthe Loch Ness, men de planerar att släppa både vertes, rouges och fatlagrad absinter i framtiden. Det ser vi minsann fram emot!
 
 
 
Hemsida: https://wearelochness.com

Kommentarer:

1 Maxim:

skriven

Det låter verkligen intressant.

Apropå Rouges: jag har fått ett mejl från destilleriet Deviolle där de bland annat har sagt att snart kommer en ny rouge säljas via alandia.de, tillverkad av Devoille, förstås. Det ser jag verkligen fram emot (med en viss skepsis oh försiktighet – ”rouges” verkar ju sällan behålla sin röda färg en längre tid ).

Kommentera här: