Artemisia-Bugnon

 
Idag tar vi en lite närmare titt på Artemisia-Bugnon-destilleriet som är beläget i Couvet, Val-de-Travers, Schweiz. Destilleriets ägs av Claude-Alain Bugnon som producerade absint redan innan det blev lagligt igen, men det verkar inte som att han kommer från någon lång linje av absinttillverkare för han gjorde sin första absint runt år 2000 och innan dess arbetade han med "oil refining". Hans första panna var väl inte heller så imponerande, det var en hemmasnickrad grej, gjord av en kastrull på 12 liter och någon form av kylningssystem som sedan sattes på en spisplatta XD Receptet fick han från en kompis faster/moster, ett recept från 1935, och det blev den första "La Clandestine" (som du kommer kunna läsa mer om nästa vecka). 2004 började man prata om att förbudet mot absint skulle hävas och Claude-Alain lämnade då fort som fan in en ansökan om att få producera absint (lagligt). Två månader senare fick han sitt tillstånd och blev således Schweiz första (lagliga) tillverkare av absint. Det konstiga är att det här var 2004 men absint blev inte lagligt att producera för än 1:a Mars 2005 i Schweiz O.o
 
 
 
De producerar följande absinter:
 
  • La Capricieuse
  • La Clandestine
  • La Clandestine 1935 (barrel aged)
  • La Clandestine Wine Alcohol
  • Butterfly
  • Angélique Verte Suisse
  • Sade
  • Boheme
 
 
 
Hemsida: http://absinthe-suisse.com/fr/absinthe-distillerie/
 

Kommentera här: