Absinth Suavecita

Source: absinthes.com
 
 
 
Idag testar vi ett av Aymoniers mer utstickande exemplar: Absinthe Suavecita. Medan resten av absinterna är väldigt fattiga på anis så har den här relativt mycket av den varan. Den är dessutom klen i alkoholstyrkan och helt ofärgad vilket bör göra den riktigt söt och lättdrucken. Namnet "Suavecita" ska tydligen betyda "len" eller "mjuk" ("smooth" eller "soft") på spanska, även om Google Translate inte håller med. Varför man valde det spanska ordet och inte det franska förstår jag inte. Såklart kommer även den här absinten buteljerad i denna tråkiga flaska som vi alla är så väl bekanta med vid det här laget, men på den här bilden har vi en rödhårig pudding med blommor i håret som kopplar av med ett glas absint. Inte så färgglad, men helt ok.

 

Lagrad: Nej
DestilleriAymonier
Alkoholhalt: 55%
Katergori: Blanche
Äkta/Fake: Äkta
Land: Frankrike

 

Färg och Louche: Den här absinten har inte fått någon färgning alls och är en kristallklar blanche! Precis som med La Loulette kommer louchen direkt, är mycket tunn och består till stor del av oil-streaks. Full efter ca 1,5 delar vatten.

 

Doft: Det här är nog den av Aymoniers absinter som har mest doft direkt ur flaskan. Och här känner jag anis, mycket anis, en del fänkål, honung och endast en liten del malört (som det egentligen ska vara mycket av). Glaset bjuder inte på så mycket mer än stickande alkoholångor, vattnet däremot plockar fram både malört, gurka och isop.

 

Smak: Den här absinten är inte lika len som de tidigare. Den gör sig inte heller lika bra med socker som de andra i serien och sockret funkar inte längre bara som smakförhöjare. I smaken hittar jag malört såklart, gott om anis och lite tvål här också. Väldigt lättdrucken och inte lika kraftig smak som de tidigare, man sitter inte och drar på den här.

 

Sammanfattning: Det var nog ett misstag att använda lika mycket socker som till de andra absinterna, med tanke på hur söt den är från början av all anis. Jag skulle säga att den skiljer sig en del från de övriga, och kanske inte till det bättre. Den är inte alls så nyanserad, inte så spännande och den slinker ner fort. Skulle definitivt säga att den lever upp till sitt namn. Det är ingen dålig absint, men i relation till sina föregångare så är den verkligen tam. Jag ger den 2,5 av 5 gröna féer.

 

Kommentera här: