Svensk Absint

 
 
 
Destilleriet "Svensk Absint" är beläget i Glanshammar strax utanför Örebro. Det grundades 2009 men började inte göra absint för än i slutet av 2012.
 
 
 
Absinten tillverkas bara i små batcher och hela tillverkningsprocessen är manuell, från skörd av örter till buteljering! Självklart används bara naturliga ingredienser och du hittar inga konstgjorda färgämnen, smakämnen, konserveringsmedel eller ens socker i deras absint! För de som är intresserade har de bara en panna (på 125 liter) som värms av ett vattenbad istället för av t.ex eld. Det kanske inte var så man gjorde förr i tiden, vad vet jag, men fördelen är en jämn uppvärmning som hindrar att örterna bränns. Pannan värms av el som kommer från destilleriets egna solceller och det är jag säker på att de INTE använde i början av 1900-talet! Miljömedvetna nissar det här, det gillar vi!
 
 
 
De gör bara 2 produkter: Grön Opal (deras verte) och Vit Opal (deras blanche), och det är verkligen förstklassiga produkter! Bägge absinterna bär destilleriets sigill på korken vilket är en mysig detalj! Vit Opal går att beställa till Systembolaget nästan var du än bor i Sverige men grön Opal säljs endast på Systembolag i närheten av destilleriet (jag tror det var 15 km) och kan inte beställas till andra Systembolag. Som tur är för resten av världen (och de som inte bor nära Örebro) så levererar de till Absinthes.com, så är ni sugna så kika in där. Kan verkligen rekommendera deras produkter!
 
 
 
I Sverige finns bara 3 destillerier som gör absint: Svensk Absint (sedan 2012), Valkyria Distillery (sedan 2011) och ett helt nytt destilleri: Pot Stiller Thor Wallgren som i skrivande stund inte har börjat sälja än! Det kommer recentioner av Valkyria Destillerys absint senare men jag är helt klart mer förtjust i Opalerna! Det ska bli FRUKTANSVÄRT spännande att se hur det här nya destilleriet står sig mot de redan aktiva 2.
 
 
 
Hemsida: http://www.svenskabsint.se/index.php?p=hem

Kommentera här: