What is most important in an absinthe?
What people think is most important with an absinthe varies from man to man, and I’m VERY interested in what you think! Hence you get 3 different alternatives to choose from: one for appearance, one for taste and one for authenticity. Please, give me your answer in the comments! Of course, none of the alternatives will be the perfect absinthe and so I think there is no right or wrong answers. In fact, I expect very different answers, the fun part is to get a conversation going. All right then, this are your alternatives:
1. The louche is thick as milk and the color is as potent as an emeralds, but the taste is no better than good and frankly quite boring and uninspired
2. The louche is very average and the color is weak, but the taste is complex, balanced and interesting.
3. The louche is very thick, the color is excellent and the taste is superb, but it’s not a genuine absinthe.
It will be exiting as hell to see your thoughts!
All the best!
Kommentarer:
Hm … svår fråga! Jag skulle inte rata en sådan absint.
Jag skulle säkert föredra den framför sådana äkta sorter som Un Emile, Roquette, Francoic Guy och Lemercier. Men jag tror knappast att jag skulle utse den till min favoritabsint, där går gränsen ändå. En sådan absint skulle snarare vara en nödfallslösning, en underdog, en oäkting, ehuru värdig och begåvad.
Vilket alternativ skulle du själv välja?
Jag tror att jag tar mig ett glas Grön Opal ikväll :-)
skriven
Visst är det så att smaken är det allra viktigaste, man jag kan bara inte bortse från den visuella biten.
Absintens färg (helst smaragdgrön, som Brevans Giger eller Duplais Verte) och en tjock louche har en stor betydelse för min absintupplevelse.
Min favoritabsint nummer ett – Gustave, är en liten besvikelse i det avseendet, då färgen på den absinten är långtifrån grön :-/